Hangyairtás

A hangyák kistermetűek, társas életűek, kisebb-nagyobb családokban „államokban”, úgynevezett bolyokban élnek. A hangyák körében bizonyos munkabeosztás tapasztalható, a petéket a megtermékenyítés után a szárnyukat levetett anyák: a királynők termelik. A boly védelméről a katonák gondoskodnak. Életkörnyezetünkben általában a házi- és a fáraó hangya fordul elő a leggyakrabban. Mindenevők, aktívan terjednek, a lakásba bevándorol, de oda az élelmiszerekkel, esetleg cserepes növénnyel be is hurcolhatjuk.

Csótányirtás

A csótányok mindenevők, növényi és állati eredetű élelmiszert egyaránt elfogyasztják. Állandóan táplálék után kutatnak. Folyadék igényük nagy, melegigényesek, fényt kerülik, rejtett életmódot folytatnak. Általában élelmiszerekkel és azok csomagolóanyagával kerülhetnek lakásunkba. Irtásukra több módszer áll rendelkezésre.

Pókirtás

Lakásban, pincében, garázsban, lépcsőházban, esetleg a lakóház külső falfelületein fordulnak elő. Jelenlétükre az általuk készített leheletfinom pókhálók hívják fel a figyelmet.

Jellegzetes tulajdonságuk, hogy a testük végén levő szövőmirigyekkel hálókat készítenek. Közvetlen kártételük nincs, de a házfalakon a pókhálók esztétikai gondot nyújtanak.

Ágyi poloskairtás

Ágyi poloska minden olyan helyen előfordulhat, amelyet alvás és pihenés céljára használunk. Megfelelő életfeltételek mellett hihetetlen mennyiségben elszaporodhatnak. Ritkán baromfi ólakban is megjelenhet, de legszívesebben embervérrel táplálkozik. Irtásuk speciális technológiát igényel, ezért keresse fel a szakembert.

Bolhairtás

A bolhák alkalmanként lakásunkban, közintézményekben, közforgalmú járműveken is megjelenhetnek. Újabban az egyre gyakoribb kutya és macskatartás miatt komoly gondot okoznak. Ártalma a vérszívásból, a nyugalom zavarásából adódik, ahol elszaporodik kitartó bolhavadászatra készteti az embert. Irtásuk: a bolhalárvák és a kifejlett bolhák elpusztítása eltérő eljárás alkalmazását igényli.

Darázsirtás

Közvetlen környezetünkben leggyakrabban a kecske darazsak fordulnak elő. Bolyokban élnek. Fészkét főleg padlásokon, tetők alatt és földben alakítja ki. Elsősorban ragadozó életmódot folytat, rovarokkal táplálkozik, de szívesen fogyaszt húst és zöldséget is. A darazsak csípésükkel, fullánkjukon keresztül a szervezetbe juttatott méreganyagukkal komoly egészségügyi ártalomnak teszik ki. A szemen és a nyakon ért darázscsípés különösen veszélyes lehet. Legveszélyesebb fajtája a lódarázs.

Mindenképp kérje szakember segítségét.