Kártevők

A nyári és őszi időszakokban előforduló kártevő, leginkább a vendéglátásban és az állattenyésztésben jelent komoly problémát. Egyrészt jelenléte zavaró, másrészt testfelületén betegséget hurcol, melyeket ürüléken, hulladékokon mászkálva szed fel, majd azokkal az élelmiszereinket szennyezi.

Rendkívül gyorsan szaporodik, legfőképpen állati trágyában, hulladékban és élelmiszerekben.

Az élemiszerekre rászállva beszennyezi azt.

Vállaljuk:teraszok,kerthelységek,magánlakások,nyaralók egyéb épületek légymentesítését,a meglévő populáció minimálisra történő csökkentését.

A hangyák kistermetűek, társas életűek, kisebb-nagyobb családokban „államokban”, úgynevezett bolyokban élnek. A hangyák körében bizonyos munkabeosztás tapasztalható, a petéket a megtermékenyítés után a szárnyukat levetett anyák: a királynők termelik. A boly védelméről a katonák gondoskodnak. Életkörnyezetünkben általában a házi- és a fáraó hangya fordul elő a leggyakrabban. Mindenevők, aktívan terjednek, a lakásba bevándorol, de oda az élelmiszerekkel, esetleg cserepes növénnyel be is hurcolhatjuk.

A csótányok mindenevők, növényi és állati eredetű élelmiszert egyaránt elfogyasztják. Állandóan táplálék után kutatnak. Folyadék igényük nagy, melegigényesek, fényt kerülik, rejtett életmódot folytatnak. Általában élelmiszerekkel és azok csomagolóanyagával kerülhetnek lakásunkba. Irtásukra több módszer áll rendelkezésre.

Lakásban, pincében, garázsban, lépcsőházban, esetleg a lakóház külső falfelületein fordulnak elő. Jelenlétükre az általuk készített leheletfinom pókhálók hívják fel a figyelmet. Jellegzetes tulajdonságuk, hogy a testük végén levő szövőmirigyekkel hálókat készítenek. Közvetlen kártételük nincs, de a házfalakon a pókhálók esztétikai gondot nyújtanak.